
İspanyol kadınlarının Franko faşizmine karşı örgütlendiği savaşı anlatıyor Libertarias….Tarih 19 Temmuz 1936. Barselona yakınlarında bir kasabada devrim henüz başlıyor. Genç ve masum bir rahibe olan Maria (Ariadna Gil) savaş başlayınca manastırdan kaçarak bir geneleve sığınıyor. Burada fahişeleri serbest bırakmak isteyen Libertarias adlı bir grupla karşılaşan ve insanlarla dost olan Maria, liderleriyle birlikte köle gibi diz çöküp yaşamaktansa başkaldırarak cepheye gitmeye karar veriyor. Cephede savaşın soğuk gerçekleriyle karşı karşıya kalan Maria, reformist bir rahip sayesinde (Miguel Bose) aşkı omuz omuza savaştığı arkadaşları sayesinde gerçek dostluğu öğreniyor. Çok geçmeden, bir dönem inandığı herşeyden şüphe etmeye başlayan Maria’nın öyküsü..
1996 yapımı; anarşist bir kadın grubunun sağcılarla olduğu kadar, yanyana durdukları erkeklerle ve militaristlerle mücadelesini anlatan bir film.
bir sahnede heyecanlı adımlar ve neşeli bir marşla ekrandan geçiveren 10-15 tane beyaz önlüklü adamın ellerinde tuttukları pankart anarşizmin ispanya’da ne kadar da ait olması gereken kişiler tarafından, nasıl da kendiliğinden, nasıl da büyük bir içtenlikle sahiplenildiğini göstermektedir:” barselonalı berberler devrimi destekliyor”
— spoiler —
kadın, cepheden dönen bitkin erkekleri tedavi etmelidir.özgür kadın, tehlikeye karşı ancak kadınların da silahlı mücadelede yerlerini almalarıyla karşı koyulabileceğini sürekli vurgular.
concha!
bunu bana bırak! bir kere konuşayım! yanlış olan nedir? görülüyor ki, savaştığımız için biz deliyiz.ben açıklayacağım,kulaklarınızı iyi açın.
biz, devrimin neden nüfusun sadece yarısının elinde olduğunu anlamıyoruz.bizler anarşistleriz fakat aynı zamanda kadınız ve kendi devrimimizi yapmak istiyoruz.erkeklerin bunu bizim için yapmasını istemiyoruz.erkeklere göre hazırlanmış bir mücadele istemiyoruz çünkü her zamanki gibi biz s.kiliyoruz.dövüşmek istiyoruz, çünkü kendi payımıza düşeni talep ediyoruz.ve anlaşılmasını istiyoruz ki, biz şu halimizle mutluyuz ve evde örgü yapmamız koca bir hata olurdu.
ölmek istiyoruz! ama erkekler gibi ölmek istiyoruz,hizmetçiler gibi yaşamak değil! (butun salon alkışlamaya başlar)
alkışla rahibe.
unutma, ruhun bir kadının ruhu ve kadınlarla birlikte olmak zorunda.
-ne?
-alkışla!
canını sıkan ne?
yaşasın kadınlar! yaşasın devrim! yaşasın devrim! saragossa’ya!yaşasın özgürlük!saragossa’ya! yaşasın özgürlük!
— spoiler—

At the outbreak of the Spanish Civil War, the nun Maria is forced to flee her convent. She takes refuge in a brothel, until it is liberated by a woman’s anarchist group. Maria joins the group and eventually goes to the front. The women’s group faces the problems of fighting not only the nationalists, but also factions on the left seeking to impose a more traditional military structure.
This movie tells the story of the last battle that has been fought with hopes of forming a Utopian society… a libertarian communist society based on anarchy. Everyone is equal. Everyone is a soldier. There are no rankings, everyone fights as an equal. Even men and women are seen as equals. In times when we are beginning to see the failings of a capitalist society, this movie is an inspiration to show that it is possible to form a collective society in which everyone is free and equal. It makes you contemplate the argument of are you really free in a democratic society? This movie takes a particularly feminist perspective, following the association of free women, a branch of the revolution in which the women were just as devoted to the cause as the men, and expect to be treated equal, even if it means they will fight and die. This movie should be an inspiration to us all as it becomes obvious that a liberal capitalist life is unsustainable..it is a must see, especially if you enjoy political movies. 8.5 out of 10.
ispanyolca, türkçe altyazılı / spanish!!!
indir / download:
http://rapidshare.com/files/164828717/Libertarias.DVD.Rip.part1.rar
http://rapidshare.com/files/164845313/Libertarias.DVD.Rip.part2.rar
http://rapidshare.com/files/164830903/Libertarias.DVD.Rip.part3.rar
http://rapidshare.com/files/164845172/Libertarias.DVD.Rip.part4.rar
http://rapidshare.com/files/164870567/Libertarias.DVD.Rip.part5.rar
http://rapidshare.com/files/164871279/Libertarias.DVD.Rip.part6.rar
http://rapidshare.com/files/164880858/Libertarias.DVD.Rip.part7.rar
http://rapidshare.com/files/164979451/Libertarias.DVD.Rip.part8.rar
şifre / pass:
http://www.mediafire.com/?ow21tbk8q351eqh
türkçe altyazı için: / for turkish subtitle:
Bunu beğen:
Beğen Yükleniyor...
İlgili
This entry was posted on Aralık 29, 2008 at 12:47 am and is filed under '36 ispanya devrimi ( '36 spanish revolution ), Anarşizm (Anarchizm), Anti Faşizm (Anti Fascism), Anti Kapitalizm (Anti Capitalism), film ( movie ), insan hakları (human rights), Kadın Hakları (Women Rights), yakın tarih ( near history ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.
Eylül 16, 2010 12:58 am
Teşekkür ederim,destansı bir filmdi.Destansı ama anlatılanların yaşandığını bilince insan,insanlığın bugün geldiği noktaya bakıp karamsarlaşmadan edemiyor.
Ekim 12, 2010 6:18 pm
http://www.mediafire.com/?ow21tbk8q351eqh
Şubat 13, 2011 1:46 am
tek part şeklinde…
http://www.megaupload.com/?d=JIIO44IC