nepal : the living dead

nepal inanışlarına göre eğer kız çocuklar ergenliklerini tamamlamadan evlendirilerse ailelerinin kutsanacağı varsayılıyor. unreported world – nepal : the living dead nepal’ in çocuk yaştaki dullarını ekrana taşıyor. Bir kısmı 13′ lerinde ve hayatları tacize uğramak ve kulluk etmek arasında gidip geliyor. aileleri ve toplum tarafından dışlanıyorlar ve çeşitli durumlarda da hayatta kalmak, eğer çocuk sahibiyseler onu hayatta tutmak için seks işçiliğine, bedenlerini satmaya zorlanabiliyorlar.

bu, genç yaşta, hatta çocuk denilecek yaşta evlendirilmek sadece nepal’ de yaşanan bir durum değil. aşağıda bunun örnekleri görülebilir…

Unreported World highlights the tragic plight of Nepal’s child widows, some of whom are as young as thirteen. Many face abuse and servitude for the rest of their lives, ostracised by their families and communities, and often forced to sell their bodies to provide food and shelter for themselves and their children.

of course, this is not only the problem of the people living in nepal, still existing at different parts of the world..

12 yaşında evlendirilen ve evinden kaçarak kadın tüccarlarının eline düşen küçük china’nın dramını yüzündeki darp izleri anlatıyor.

etiyopya’da bir çocuk düğünü. çocuklar 13 yaşındaki arkadaşlarının düğününde şarkı söylüyorlar.onlar için bu bir oyun sadece. etiyopya’nın kuzeyinde kız çocuklarının yüzde ellisi 15 yaşına varmadan evlendiriliyor.

leyualem evini terkediyor…. eşini daha önce hiç görmedi. yüzünün niçin sıkıca kapatıldığı sorusunu, ‘nereye götürüldüğümü bilmemeliyim. yoksa kaçıp geri eve gelebilirim’ diye cevaplıyor.

leyualem için artık geri dönüş yok…(???)

onun dışında herkes çok mutlu…

leyualem eşiyle birlikte…

15 yaşındaki yekaba kerebet doğum sancıları içinde kıvranıyor. 3 gündür doğum sancısı çeken çocuk yaştaki anne adayı,  akrabaları tarafından hastaneye taşınmış.

etiyopyalı tsegaya mekonen düğün için hazırlanıyor…

nepal’de bir çocuk düğünü. bishal shreshta balami (16) misafirlerin hediyelerini kabul ediyor. eşi surita shreshta balami (15) tanımadığı insanlar arasında üzgün ve endişeli.

15 yaşındaki geline son öpücük…

damat ve gelin daha önce birbirlerini hiç görmemişler. Gelin 11 yaşında.

9 yaşında evlendirilen marzia bazmohamed televizyonu bozduğu için eşinden korkarak kendini yakmaya kalkışmış. derin yanıklar içinde yaşam mücadelesi veriyor ve henüz 15 yaşında.

roshan kasem 8 yaşında… yanında oturan 55 yaşındaki adamla nişanlandığını bilmiyor.nişanlanmanın ne olduğunu bilecek yaşta değil ama çetin bir gelecek onu bekliyor.

majabin 13 yaşında. babası kumar borcunu onu 45 yaşındaki bu adama kuma vererek kapatmış.

ailesine kaçmak isteyen karısını öldüresiye döven bu adamı haklı bulanların sayısı çok. bir yaşında nişanlandırılan ve 10 yaşında evlendirilen bu kadını ise kimse anlamak istemiyor.

İNGİLİZCE / ENGLISH !!!

indir / download:

http://rapidshare.com/files/346647311/nepal-living_dead-unreported_world.part1.rar

http://rapidshare.com/files/346647164/nepal-living_dead-unreported_world.part2.rar

http://rapidshare.com/files/346547091/nepal-living_dead-unreported_world.part3.rar

Yorum bırakın