"fatsa gerçeği" – unutturulanlar / a documentary about a model of socialist alternative society

Karaborsaya geçit verilmeyen, fındık üreticilerinin borç köleliğinden kurtulmasının sağlandığı, kadınların kocalarından dayak yemesinin önlendiği küçük bir kasaba Fatsa. Erkeklerin kumar oynamayı bırakıp tiyatro oyunlarına katıldığı, okuyan, tartışan, irdeleyen, gülen insanların kasabası Fatsa. Belediye yönetiminde doğrudan demokrasinin uygulandığı, halk komiteleri aracılığıyla mahallelerde tespit edilen sorunlara birlikte çözüm üretildiği, sekiz ay gibi kısacık bir zaman diliminde yıllardır çözülmemiş, çözülmeyen sorunların birlikte çalışarak çözüldüğü küçücük bir kasaba.” Eylem CAN, Unutturulanlar/Fatsa Gerçeği belgeselinden yola çıkarak işte bu kasabanın, Fatsa’nın öyküsünü anlatıyor.

faşist güçlerin saldırılarıyla yaratılan iç savaş ortamı bütün türkiye’de hayatı bir karabasana çevirmişken fatsa’da terzi fikri ve arkadaşları o kan denizinin içinde bir umut çığlığı gibiydi. kan davalarını, karaborsayı ve kısa bir süre sonra tank paletlerinin işgal edeceği yolların çamurunu yok etmişlerdi. orada kötülüğe direnmenin ve haksızlığa aman vermemenin, yeni bir hayatı yaratmanın yolunu açtılar. bu yüzden bir avuç sömürücü adına ülkeyi despotlukla yöneten ve eğer kendileri olmasa halkın kendi kendisini asla yönetemeyeceğini iddia edenlere karşı en zor koşullar altnda yaratılarak tarihe düşülen muhteşem bir manifestodur fatsa.

Documentary is about fatsa, a small town by the ordu; a city in the black sea area in turkey. An alternative society, a socialist one had the chance to be brought to life…but it couldn’t exist so long, because it was just before 12th of september, 1980; when the army took the control.

türkçe TURKISH; NO SUBTITLES!!!

indir / download:

http://rapidshare.com/files/146388910/Fatsa.zip.html

(ya da aşağıdaki alternatif linki kullanabilirsiniz /or you can use the alternative download link below)

indir / download:

http://vp.video.google.com/videodownload?version=0&secureurl=sQAAAH9xdcn5mGn_m9Oy6TgAWg0g8NR4tX9iCxZJ%207oWFdof3equnuC7DXFVqKkFxyn5_nFIvoV4Yz-pUMAbxcJDWX9GoggEPnm9CYkhz0HGYnI6X1r2fqGQAEYWsVRPe%20Xn_MP1fz32VGSa_XKRalnCpPBGU3P08U4NGsM4MJx9GyWqNIJi%20vjp2tbOVcBpm-azRFDBl_QkrMh8UMVAZ4uApP_AXhYZukFqrhRjRAc0Z8mu07gC%20lyy1l9RwuDVnkT_V79Jlw&sigh=d1Doos7JdA1xihYLi_iksyMNAbs&begin=0&len=4437159&docid=-5925171213449515441

Bir Yanıt to “"fatsa gerçeği" – unutturulanlar / a documentary about a model of socialist alternative society”

  1. […] https://anticopyrighttr.wordpress.com/2008/12/19/fatsa-gercegi-unutturulanlar-a-documentary-about-a-m… Categories: Demokrasi Günlüğü Etiketler:Fikri Sönmez, Halk Komitesi, Katılım, Katılımcı Demokrasi, Kent Konseyi, Terzi Fikri, Yerel Gündem Yorumlar (0) Geri İzlemeler (0) Yorum yapın Geri İzleme […]

Yorum bırakın